Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΣΤΑΣΗ

Με πολύ καλή διάθεση δημοσιεύω στο παρόν blog κάποια άρθρα που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους γυμναστές ή προπονητές, υπάρχουν όμως αρκετοί που αναδημοσιεύουν τα δικά μου άρθρα σε δικά τους site ή blog χωρίς αναφορά στο όνομά μου ή στο blog από όπου προέρχονται τα άρθρα.

Στο εξής απαγορεύεται ρητά σε όλους να αναδημοσιεύουν άρθρα από το παρόν blog και δικά μου άρθρα από οπουδήποτε αλλού τα βρουν διαθέσιμα.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Σεμινάριο: Integrated Functional Anatomy

Integrated Functional Anatomy
Ανατομία - Κινησιολογία - Εμβιομηχανική


  Οι γυμναστές πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τη λειτουργία του νευρομυοσκελετικού συστήματος για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις της προπονητικής.
  Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια στροφή προς τις λειτουργικές ασκήσεις και τη μετα-θεραπευτική άσκηση, γι’ αυτού του είδους τις ασκήσεις η τοπογραφική ανατομία δεν αρκεί για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σε κάθε κίνηση του σώματος ή των μελών του σώματος.
  Η γνώση της απομονωμένης δράσης των μυών δεν μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στους υπόλοιπους μύες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την άρθρωση που κινούν.
  Η κατανόηση του πώς λειτουργεί ένα μυς και πως αλληλεπιδρά με όλους τους άλλους μύες του σώματος μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε και να επιλέξουμε την κατάλληλη άσκηση για πιο αποτελεσματικά προγράμματα.
  Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη λειτουργία του νευρομυοσκελετικού συστήματος που οδηγεί σε βελτιωμένη γνώση για τη λειτουργία του σώματος, η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τις ικανότητες αξιολόγησης και επιλογής ασκήσεων.


Εισηγητής
Γιώργος Σκόλιας, MSc
Εργοφυσιολόγος. Εισηγητής σεμιναρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  Έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 100 εισηγήσεις σε συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν διάφορα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, η καλαθοσφαίριση, η πάλη, οι πολεμικές τέχνες, η γενική φυσική κατάσταση, η πρόληψη και η μετά-θεραπευτική άσκηση μυοσκελετικών κακώσεων.  
  Συγγραφέας αθλητικών βιβλίων. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σχετικά με την άσκηση και τη διατροφή σε διάφορα σχετικά περιοδικά.
  Από το 1983 ασχολείται με την προπόνηση αθλητών υψηλού επιπέδου και τη μετά-θεραπευτική άσκηση, ενώ συγχρόνως ασχολείται με την εργοφυσιολογική υποστήριξη ομάδων και ακαδημιών ομαδικών αθλημάτων.

 Προσοχή: Το σεμινάριο Integrated Functional Anatomy θα πραγματοποιηθεί σε Α' και Β' μέρος στα δυο παραπάνω Σαββατοκύριακα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Ημέρες και ώρες διεξαγωγής
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, 10:00 - 19:00
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, 11:00 - 17:00
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, 10:00 - 19:00
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, 11:00 - 17:00


Τόπος διεξαγωγής
Γυμναστήριο BODYFIT, Λ. Βουλιαγμένης 164, Δάφνη


Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν:
• Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής και Αθλητικών Επιστημών
• Εργοφυσιολόγοι
• Ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων
• Στελέχη Ιδιωτικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων
• Προπονητές Αθλημάτων
• Personal Trainers
• Φοιτητές ΤΕΦΑΑ, ΤΕΙ


ΠΑΡΟΧΕΣ
• Βιβλιοδετημένες σημειώσεις Εισηγητών.
• Βεβαίωση παρακολούθησης του αντίστοιχου Σεμιναρίου.
• Έκπτωση 40% στα βιβλία των εκδόσεων Gymnastika.
• Snacks, φρούτα, και ροφήματα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Γενική τιμή: 190 €
Ειδική τιμή: 130 €, για όσους έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια της Maximum Fitness σε συνεργασία με τη Gymnastika.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
2109765100, 2109711213, 2109713665, 2109734341


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
• Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
 • Σε όλες τις αναφερόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α.