Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΣΤΑΣΗ

Με πολύ καλή διάθεση δημοσιεύω στο παρόν blog κάποια άρθρα που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους γυμναστές ή προπονητές, υπάρχουν όμως αρκετοί που αναδημοσιεύουν τα δικά μου άρθρα σε δικά τους site ή blog χωρίς αναφορά στο όνομά μου ή στο blog από όπου προέρχονται τα άρθρα.

Στο εξής απαγορεύεται ρητά σε όλους να αναδημοσιεύουν άρθρα από το παρόν blog και δικά μου άρθρα από οπουδήποτε αλλού τα βρουν διαθέσιμα.

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

Ο εξοπλισμός γυμναστικής του Zander  Εικόνες από τον κατάλογο Göranssons Mek.Verkstads από τη δεκαετία του 1890, δείχνουν τον εξοπλισμό γυμναστικής του Zander.
  Ο Gustaf Zander και ο EF Göransson που είχε ένα μηχανουργείο, ίδρυσαν το 1883 μια εταιρεία για την κατασκευή αθλητικού εξοπλισμού. Οι πωλήσεις του εξοπλισμού ήταν αρκετά σημαντικές, στα τέλη της δεκαετίας του 1800. Στο απόγειο της εταιρίας το 1911, υπήρχαν στον κόσμο 300 "Zander Ιnstitute".
  O Gustaf Zander ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της σκολίωσης και είχε σχεδιάσει δώδεκα διαφορετικές συσκευές για τη διόρθωσή της.
  Ο Gustaf Zander (1835 - 1920) ήταν ένας Σουηδός ορθοπεδικός γιατρός και ένας από τους πρώτους δημιουργούς των μηχανημάτων άσκησης. Είναι γνωστός για την επινόηση μιας θεραπευτικής μεθόδου με ασκήσεις που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών. 
  Ξεκίνησε το έργο του το 1860 όταν ιδρύθηκε το πρώτο Zander Institute στο Λονδίνο.
  Το 1880 έγινε υφηγητής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης και το 1896 έγινε μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών της Σουηδίας.

http://www.tekniskamuseet.se/