Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΣΤΑΣΗ

Με πολύ καλή διάθεση δημοσιεύω στο παρόν blog κάποια άρθρα που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους γυμναστές ή προπονητές, υπάρχουν όμως αρκετοί που αναδημοσιεύουν τα δικά μου άρθρα σε δικά τους site ή blog χωρίς αναφορά στο όνομά μου ή στο blog από όπου προέρχονται τα άρθρα.

Στο εξής απαγορεύεται ρητά σε όλους να αναδημοσιεύουν άρθρα από το παρόν blog και δικά μου άρθρα από οπουδήποτε αλλού τα βρουν διαθέσιμα.

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σχετικά με την τιμωρία  Η τιμωρία μάλλον είναι αντιπαιδαγωγική μέθοδος αλλά χρησιμοποιείται καθημερινά από ένα μεγάλο αριθμό προπονητών.
  Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η προπόνηση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι τιμωρία αλλά ευχαρίστηση.
  Όταν η προπόνηση γίνεται τιμωρία δημιουργεί αποστροφή για την προπόνηση και απομακρύνει τα παιδιά από το άθλημά τους.
  Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος μυοσκελετικών κακώσεων σε αθλητές που εκτελούν ασκήσεις του αθλήματός τους εν ήδη τιμωρίας.
  Όταν οι ασκήσεις που τιμωρούν τους αθλητές είναι ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως τα πους απς και οι ασκήσεις κοιλιακών ο κίνδυνος μυοσκελετικών κακώσεων είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς οι ασκήσεις αυτές εκτελούνται με μειωμένο εύρος κίνησης και λάθος τεχνική, στις περισσότερες περιπτώσεις δυναμώνουν μύες που είναι ήδη αρκετά δυνατοί σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Δημιουργούνται έτσι μυϊκές ανισορροπίες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μυοσκελετικές κακώσεις.