Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΣΤΑΣΗ

Με πολύ καλή διάθεση δημοσιεύω στο παρόν blog κάποια άρθρα που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους γυμναστές ή προπονητές, υπάρχουν όμως αρκετοί που αναδημοσιεύουν τα δικά μου άρθρα σε δικά τους site ή blog χωρίς αναφορά στο όνομά μου ή στο blog από όπου προέρχονται τα άρθρα.

Στο εξής απαγορεύεται ρητά σε όλους να αναδημοσιεύουν άρθρα από το παρόν blog και δικά μου άρθρα από οπουδήποτε αλλού τα βρουν διαθέσιμα.

Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Ένα μέγεθος για όλους


  Έχετε ένα φίλο που είναι 1,85 μέτρα και ζυγίζει 95 κιλά, είστε 1,70 και 80 κιλά μπορεί να φοράτε το ίδιο μέγεθος ρούχα; προφανώς όχι, τότε γιατί το κάνετε αυτό με τα προγράμματα προπόνησης. 
  Έχετε μια μέθοδο προπόνησης ή ένα πρόγραμμα προπόνησης και το χρησιμοποιείτε ως μια γενική συνταγή για όλους, με άλλα λόγια, κάνετε ένα μέγεθος να ταιριάζει σε όλους.
  Μπορεί να είναι βολικό για χρήση με μια μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή είναι βολικό δεν είναι και σωστό. 
  Η πρόκληση πρέπει να είναι πάντα η προπόνηση να ταιριάζει στον αθλητή και τις απαιτήσεις του αθλήματος και όχι να ταιριάζει ο αθλητής στην προπόνηση.
  Μερικές φορές για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται μόνο μικρές αλλαγές και άλλες φορές πολύ μεγαλύτερες αλλαγές. 
  Είναι σημαντικό να μην παραβλέψουμε το στόχο της προπόνησης και την ανάγκη να πάρει ο κάθε αθλητής το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσαρμόσουμε την προπόνηση στους αθλητές και όχι οι αθλητές να προσαρμοστούν σε μια μέθοδο προπόνησης.

 Ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους.