Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΣΤΑΣΗ

Με πολύ καλή διάθεση δημοσιεύω στο παρόν blog κάποια άρθρα που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους γυμναστές ή προπονητές, υπάρχουν όμως αρκετοί που αναδημοσιεύουν τα δικά μου άρθρα σε δικά τους site ή blog χωρίς αναφορά στο όνομά μου ή στο blog από όπου προέρχονται τα άρθρα.

Στο εξής απαγορεύεται ρητά σε όλους να αναδημοσιεύουν άρθρα από το παρόν blog και δικά μου άρθρα από οπουδήποτε αλλού τα βρουν διαθέσιμα.

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Ανέκδοτο με ηθικό δίδαγμα  Ο ένδοξος ιππότης Φερδινάνδος, ο μέγας εξολοθρευτής δράκων, είχε μια επικίνδυνη εμμονή. Να χώσει το πρόσωπό του στα πλούσια στήθη της Βασιλίσσης. Ήξερε βεβαίως ότι αν έκανε κάτι τέτοιο η ποινή ήταν προδιαγεγραμμένη. Θάνατος.
  Μια μέρα εξομολογήθηκε αυτό το μυστικό του στον φίλο του, τον Λεόντιο τον ιατρό, ο οποίος ήταν και ο αρχίατρος του Βασιλιά.
  Ο Λεόντιος, αφού σκέφτηκε, του είπε ότι βρήκε ένα τρόπο για να του ικανοποιήσει την επιθυμία του, αλλά όλη η ιστορία θα του κόστιζε 1000 χρυσά νομίσματα. Χωρίς δισταγμό ο ιππότης Φερδινάνδος συμφώνησε με το ποσό.
  Την επόμενη μέρα ο Λεόντιος παρασκεύασε μια φαγουρόσκονη και έριξε λίγη στον στηθόδεσμο της Βασιλίσσης, όταν αυτή έκανε μπάνιο. Μετά το μπάνιο, η Βασίλισσα ντύθηκε και η φαγουρόσκονη άρχισε να ενεργεί.
  Όταν τον κάλεσαν στα ιδιαίτερα βασιλικά δωμάτια, για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, ο Λεόντιος πληροφόρησε τον Βασιλιά και την Βασίλισσα ότι μόνο ένα ειδικό σάλιο, αν εφαρμοστεί για τέσσερεις ώρες, θα μπορούσε να θεραπεύσει αυτή την φαγούρα. Και σύμφωνα με τα τεστ, το μόνο κατάλληλο σάλιο σαν αντίδοτο, ήταν αυτό του ιππότη Φερδινάνδου, του μεγάλου εξολοθρευτή δράκων.
  Ο Βασιλιάς αμέσως προσκάλεσε τον ιππότη Φερδινάνδο στο παλάτι. Ο Λεόντιος έδωσε στον ιππότη το αντίδοτο της φαγουρόσκονης, το οποίο γρήγορα έβαλε στο στόμα του, και έτσι για τις επόμενες τέσσερεις ώρες ο ιππότης εργαζόταν, με ζήλο, πάνω στα πλούσια και υπέροχα στήθη της Βασιλίσσης.
  Η φαγούρα πράγματι πέρασε, η Βασίλισσα ανακουφίστηκε και ο ιππότης έφυγε ικανοποιημένος και τιμημένος σαν ήρωας.
  Όταν ο ιππότης Φερδινάνδος επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τον Λεόντιο, ο οποίος απαίτησε την πληρωμή των 1000 χρυσών νομισμάτων. Αλλά τώρα που η επιθυμία του είχε εκπληρωθεί, ο ιππότης Φερδινάνδος, επειδή γνώριζε ότι ο Λεόντιος δεν θα μπορούσε ποτέ να αναφέρει την απάτη του στον Βασιλιά, τον έδιωξε χωρίς να τον πληρώσει.
  Την άλλη μέρα ο Λεόντιος έριξε μια πολύ μεγάλη δόση φαγουρόσκονης, στο σώβρακο του Βασιλιά.
  Ο Βασιλιάς αμέσως κάλεσε, για θεραπεία, τον ιππότη Φερδινάνδο.

Ηθικό δίδαγμα
Να πληρώνεις τα χρέη σου γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Εύχομαι σε όλους υγεία για τη νέα προπονητική – αγωνιστική περίοδο.
Γιώργος Σκόλιας