Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΣΤΑΣΗ

Με πολύ καλή διάθεση δημοσιεύω στο παρόν blog κάποια άρθρα που πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσουν κάποιους συναδέλφους γυμναστές ή προπονητές, υπάρχουν όμως αρκετοί που αναδημοσιεύουν τα δικά μου άρθρα σε δικά τους site ή blog χωρίς αναφορά στο όνομά μου ή στο blog από όπου προέρχονται τα άρθρα.

Στο εξής απαγορεύεται ρητά σε όλους να αναδημοσιεύουν άρθρα από το παρόν blog και δικά μου άρθρα από οπουδήποτε αλλού τα βρουν διαθέσιμα.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Ιστορία με ηθικό δίδαγμαΗ ιστορία δύο βατράχων
  Μια μέρα δύο βάτραχοι ψάχνοντας για τροφή έκαναν το λάθος να πηδήξουν μέσα σε ένα κάδο με γάλα. Δεν μπορούσαν όμως να βγουν από εκεί γιατί οι πλευρές του κάδου ήταν πολύ ολισθηρές και έτσι αρχίσαν να κολυμπάνε στο γάλα μέσα στον κάδο.
  Μετά από λίγη ώρα λέει ο ένας βάτραχος ʺΔεν υπάρχει κανένας λόγος να κολυμπάμε γιατί είναι σίγουρο ότι θα πνιγούμεʺ. Ο άλλος βάτραχος του απάντησε "Περίμενε, συνέχισε να κολυμπάς και κάποιος μπορεί να μας βρειʺ
Και συνέχισαν να κολυμπάνε για αρκετή ώρα.
  Στη συνέχεια ο πρώτος βάτραχος είπε ʺΔεν υπάρχει καμιά σωτηρία είναι Κυριακή και κανένας δεν θα έρθει, είμαστε καταδικασμένοιʺ. Ο άλλος του είπε ʺΣυνέχισε να κολυμπάς μπορεί κάτι να συμβεί και να βγούμε από εδώʺ.
 Πέρασε κάποια ώρα ακόμη και ο πρώτος βάτραχος είπε ʺΔεν μπορώ να συνεχίσω άλλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσωʺ και σταμάτησε να κολυμπά και πνίγηκε μέσα στο γάλα.


  Ο άλλος βάτραχος συνέχισε να κολυμπά και λίγο αργότερα άρχισε να αισθάνεται κάτι στερεό κάτω από τα πόδια του. Το γάλα άρχισε να πήζει και ο βάτραχος βρήκε κάτι να του δώσει μια βάση και πήδησε έξω από τον κάδο.
Ηθικό δίδαγμα
Πριν να κάνεις την πρώτη κίνηση πρέπει να το σκεφτείς καλά και όπως και στο σκάκι να μελετήσεις τις επόμενες κινήσεις σου, αν δεν το κάνεις και βρεθείς σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις πρέπει να συνεχίσεις μέχρι να βγεις από το αδιέξοδο.

Εύχομαι σε όλους υγεία για τη νέα προπονητική – αγωνιστική περίοδο.
Γιώργος Σκόλιας